Effectief en beter communiceren met je netwerk met Lidwien

Hi, mijn naam is Lidwien Jansen

Eigenaar van Lidwien Jansen Communicatie. 

Waar ik ZZP’ers en MKB help met heldere communicatie en slimmer communiceren dan je concurrent.
Het juiste verhaal voor jouw doelgroep.
En waarin ik je begeleid met media, je zichtbaarheid en bereik op social media,  crisisscommunicatie, presentatie, het verbeteren van je website en het vergroten van je netwerk.

Ik schrijf mijn hele leven. Blogs. Boeken. Speeches. Magazines. Al sinds ik een jaar of tien was. Toen noemde ik het ‘werkstukjes’. Ze overleven elke verhuizing. Net als het briefje van een hoofdredacteur die mij complimenteerde en zei dat “ik schreef als Carmiggelt.” En die van een hoofdredacteur in Zeeland die mij graag aannam.

De school voor uitgeverij lonkte. Maar ik ging Nederlands studeren. En Geschiedenis van de Pers Propaganda en Openbare mening aan de Universiteit van Amsterdam.

Mijn hele leven heb ik in communicatie gewerkt: magazines opgezet, bladen geredigeerd, eindredactie gevoerd,  perscontacten gedaan, websites opgezet en naams- en identiteitstrajecten met veel plezier en succes begeleid. Van technische bedrijven tot overheidsorganisaties en van retail tot start ups.

Mijn hoogtepunten:

 • Jongste hoofdredacteur ooit in een gigantisch mannenbedrijf. Alwaar ik als 30-jarige gelijk een calamiteit met veel pers en camera’s op een zondagmiddag in mijn uppie in goede banen moest leiden.
 • 2 interne magazines opgezet  en eindredactie gevoerd
 • 3 naams- en indentiteitsstrajecten begeleid 
 • Managementsoap voor www.managementsite.nl over het kantoorleven in 12 delen.
 • Publicatie ‘start stopping now’ een boek over een nieuwe methode om te stoppen met roken.
 • Vertaling en uitgave van Nederlandse vertaling van ‘3 laws of performance’, managementboek nummer 1 op bestsellerlijst Amazon, 2009. (www.threelawsofperformance.com)
 • 2 ondernemers die ik succesvol heb begeleid met hun boek. Met mooie publiciteit voor hen in het Algemeen Dagblad en Vrouw van de Telegraaf.
 • Online boekprogramma voor ondernemers die aan de slag willen met hun boek en businessmodel: 4 boeken verschijnen in 2021. 
 • Oprichter van de Facebookgroep ‘20.000 vrouwen zijn het wachten beu’ dat druk moest zetten op een uitvoeringsmaatregel van de minister van Sociale Zaken. Met succes en veel free publicity, waaronder mijn optreden bij EenVandaag.
 • Co-founder van SMPL72.com een startup samen met mijn man die het gezonde verstand terug in onze voeding wil brengen.(www.smpl72.com)
 • Een nieuwe copywritemethode die ik in 2021 gelanceerd heb. Die ik heb ontwikkeld omdat ik zie hoe zelfstandig ondernemers worstelen met hun communicatie. Niet iedereen heeft het budget om voor elk woord een copywriter in te huren. Met mijn methode ontdek je hoe je zelf lekker smeuïge teksten maakt voor jouw doelgroep.
Lees meer over mij in dit blog.