waar investeer jij in.pg

Hoe hebben ze het gedaan???

“Hoe hebben ze het gedaan?” Een logische vraag die je je vaak stelt als je een succesvol persoon ziet. Het enige antwoord is: investeren in jezelf. En niet eenmalig. Maar continu. 
Sommige mensen denken: “Ik weet genoeg.” Dat is de dood in de pot. 
Ken je de film Groundhog Day? Een man die elke dag hetzelfde leven leidt en niet verder komt. Zeer benauwend. 

 3 MANIEREN OM IN JEZELF TE INVESTEREN OM MEER SUCCES TE BEREIKEN

1. Investeer je tijd
Toen ik voor mezelf begon, had ik niet veel geld om in mezelf te investeren. Gratis online cursussen waren er nog niet.  De eerste serieuze cursus die ik na mijn studie ooit deed was bij mijn toenmalige werkgever: ‘Vrouwen en Management.’ Ik zette dat pontificaal op mijn CV en ik heb jaren moeten uitleggen wat het was toen ik solliciteerde. Vervolgens ben ik altijd blijven leren, live en later online. Management en kaderopleidingen, presentatieopleidingen, persoonlijke ontwikkelingsopleidingen. In de VS, in Duitsland, in Nederland, in België, in Frankrijk. 
En ik lees natuurlijk! 
De beste mensen hebben geweldige boeken geschreven. Boeken die ik belangrijk vind, koop ik. Daar investeer ik in. Ik kan ze natuurlijk ook gratis halen uit de bibliotheek, maar belangrijke boeken heb ik graag in huis. 

Veel is gratis. De beste bloggers volg ik en Google is mijn beste vriend. You tube! Heerlijk. Ik luister elke avond en ochtend naar de beste trainers. Je hoeft Tony Robbins niet persoonlijk te kennen, om baat te hebben bij zijn kennis.
En! 
Ik heb zelf ook een online educatieprogramma ontwikkeld: Imagoals. Want communiceren kun je leren. En je personal brand goed neerzetten ook.

2. Investeer je geld
Er zijn zoveel gratis bronnen op het internet. Maar ‘gratis’ werkt ook weer zo dat je het niet al te serieus neemt. Zo werkt de menselijke geest nu eenmaal.
Hoeveel ongelezen gratis e-books heb je in je mailbox? En als je er 50 of 100 euro aan had uitgegeven, had je het zeker al gelezen! Vast op en andere manier dan ‘gratis’…..
Hoeveel gratis is er beschikbaar? Ontelbaar! Hoe serieus neem je die? 
Eén ding weet ik zeker: als je je geld investeert, zorg je dat je er wat uit gaat halen. Dan heb je veel meer committment. Want ik heb een gigantische bibliotheek met bronnen vol met gratis zaken en adviezen. Maar pas toen ik mij committeerde, ging het wat opleveren.
Zelf heb ik het afgelopen jaar geïnvesteerd in een online programma copywriting. Omdat ik altijd denk dat je beter kunt worden in een vaardigheid. Ik heb geïnvesteerd in een businesscursus die voortbouwde op Robert Kiyosaki. Next Level business.  En ik heb net geïnvesteerd in een programma waarbij ik ook weer geheel nieuwe skills leer die te maken hebben met mijn business. 
Ik heb het altijd gedaan, investeren in mijzelf. En wat blijkt nu: onze positie is duizendmaal sterker dan vorig jaar. En sterker dan 3 jaar geleden of 5 jaar geleden. Want kennis betaalt zich altijd uit. 
Als je wilt groeien investeer je. 
En niet in ‘gratis’. 

Daarom één advies: Investeer je geld weer in jezelf door te leren dingen te doen die je in de toekomst van dienst zullen zijn. Als je investeert in een gerenommeerde cursus of evenement, kun je er nooit spijt van krijgen.

3. Investeer je kennis
Wat je geeft is wat je krijgt. Weggeven loont. Het is niet me, myself and I.
Mensen hebben het afgelopen jaar in mij geïnvesteerd, in tijd, aandacht en kennis, en ik investeer weer in andere mensen. 
Ik heb een jongetje geadopteerd in Oeganda, Evans. Zijn hele familie vaart met ons mee.
Soms help ik goede vrienden bij het schrijven van een tekst of website als ze er zelf niet uitkomen. Of leg ik graag een bruggetje tussen mensen.
Investeren hoeft niet altijd in geld uitgedrukt te worden. Het kan ook door tijd. Door je kennis weg te geven aan iemand die het nodig heeft. Door wat publiciteit voor iemand te genereren. Door een kleine ‘act of kindness’. 

Waar investeer jij in in 2020?
En in wie?
Leuk als je het laat weten.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.