Este Nix Pax Christe Nix

Het ‘hoijè’ wat je hier zegt als je iemand gedag zegt heb ik al aardig onder de knie. Het klinkt lief en zangerig. Alsof ik continu op vakantie ben. 
Maar het Limburgs heeft ook wat mooiers in petto.
Het Este Nix Pax Christe Nix is subliem, net Latijn.
Jullie snappen het wel “Als je niets pakt, krijg je niets.”

Overigens spreekt iedereen hier uiteraard Nederlands. Ik heb nog maar één persoon ontmoet die volhardend dialect bleef praten. En dat verstond ik zelfs ook, maar dat komt natuurlijk om dat ik zo’n uitmuntend taalgevoel heb. 
Dat je ook erg in verwarring kan brengen.

Toen ik een jaar of tien was, begreep ik niet waarom de sportverslaggever maar bleef roepen ‘ Ene Brigitta’. 
Wist die man de achternaam van de zwemster niet? 
Pas veel en veel later- ik geef toe in sommige zaken ben ik erg langzaam- begreep ik dat het om Enith Brigitha ging, sportvrouw van het jaar 1973 en 1974. (Ze heeft ook een boek geschreven overigens Enith Brigitha. Zwemmen in de schaduw van doping, want zonder doping lukte het niet van de Oostduitsers te winnen)

Onvervalst Amsterdams hoor ik hier overigens ook. Achter ons woont een rasechte Amsterdammer. Net als ik. 
Heerlijk Limburgs ook. Frans en Marrokaans.
Het reservaat Bloemendaal is definitief achter ons.

Dat is een verademing. Net als de stilte. In de vele bossen en bosjes waar je geen enkele wandelaar tegen komt. Laat staan een bordje van de ANWB welke kant je op moet. Dan moet ik niet denken aan enge thrillers want dan kom ik op een drafje naar huis. Maar samen met Maarten en onze Flip tegen schemering in het bos en de herten voorbij zien schieten, dat is zalig! 

Maar onthoud voor vandaag: Este Nix Pax Christe Nix. 

Morgen geef ik weer een gratis webinar. Over hoe je met een boek geld maakt. Want een boek schrijven is leuk, maar er business mee maken is andere koek. Juist als er 80 tot 100 boeken per dag verschijnen zul je je best moeten doen de marketing anders aan te pakken.  
De link heb je al vaak gekregen, maar als je er niet op klikt, tja dan gebeurt er niets. 
Este Nit Klikt… 

In mijn online boekprogramma zitten al een stuk of 10 ondernemers die lekker doorstomen naar een bestseller. 
Als je deze week inschrijft en kiest voor het online programma inclusief cover, mag je ook gratis en voor niets meedoen met de online boekcoverwasstraat op 2 september. Kijk maar even hier. Het wordt een heel gave middag! 
https://boekcover.lidwienjansen.nl

Dat is echt een koopje, ook omdat ik werk met een jonge vormgeefster net afgestudeerd in boekvormgeving. Ze blijft niet eeuwig junior, dat begrijp je. Volgend jaar gaat de prijs echt omhoog. 
Dus als je serieus bent met een boek komend half jaar, luister dan mee morgen. Om 13.00 uur. 

Aanmelden voor het gratis webinar kan hier. 
https://lidwienjansen.nl/online-training-schrijf-publiceer-financier-verkoop-je-boek/

Doe nou maar, want este nix pax christe nix! 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.